Wijnen

Wereldwijd zijn zo’n 350.000 wijnen in omloop. Hier komen per jaar 15.000 wijnen bij. Aan ons om de krenten uit de pap voor je te halen. Bij onze waarden passen inspirerende producenten die op een innovatieve en duurzame wijze te werk gaan.

Alleen wijnproducenten die in dit profiel passen en met toewijding unieke wijnen maken, krijgen een plaatsje in ons portfolio. Deze producenten lopen uiteen, van effectieve en duurzame coöperaties tot kleine en innovatieve familiebedrijven.

Onze producenten staan bekend om hun innovatieve en daadkrachtige aanpak, werken veelal natuurlijk met aandacht voor mens en milieu en staan hiermee in één lijn met de visie van PIT Wijnen.

Onze Wijnhuizen

Onze leveranciers maken wijnen met passie. Of dit nu is met een biologische of biodynamische werkwijze, in een groot familiebedrijf of met oog voor de beste kwaliteit, alles draait om het eindresultaat – mooie wijnen.

Côtes du Rhône: Boutinot

Eric Monnin’s zoektocht naar perfect terroir én partners met flexibele faciliteiten voor de vinificatie en rijping van de wijnen heeft uitzonderlijke “single village” wijnen en een voortreffelijke Côtes du Rhône Village opgeleverd. Eric Monnin vinifieert elk perceel afzonderlijk en voedt vervolgens de wijnen op in een combinatie van nieuwe vaten, oudere vaten en demi-muids (600 liter). De strenge selectie en het streven naar perfectie resulteert in verbluffend mooie Rhône wijnen, waarbij elke wijn op zich een prachtige weerspiegeling geeft van het terroir.

Boutinot Logo

Abbruzzen: Cantina Orsogna

Cantina Orsogna is een biodynamische coöperatie met ruim 600 partners in de Abruzzen. Getalenteerd wijnmaker is Camillo Zulli. Alle geproduceerde wijnen komen uit het gebied dat 15 km van de Adriatische kust ligt vlak bij de 2e hoogste berg in de Apenijnen: de Majella. De wijngaarden liggen gemiddeld tussen de 300 en 450 meter hoogte. Binnen de coöperatie vinden innovatieve projecten plaats zoals de ZeroPuro-lijn: betaalbare vin nature’s waarvan het etiket makkelijk te verwijderen is. Hierdoor zijn glas en papier te scheiden bij het afval voor een circulaire economie.

Lunaria Logo

Stellenbosch: Waterkloof

Waterkloof Estate, In 2004 werd dit schitterende wijndomein aangekocht door Paul Boutinot. Waterkloof is gelegen op de Schaapenberg in Somerset West, Stellenbosch, slechts drie kilometer verwijderd van de oceaan. De wijngaarden voor de Waterkloof wijnen zijn gelegen op de bovenste hellingen van dit domein, 300 meter boven de zeespiegel. Ze worden gekenmerkt door hun minerale karakter en elegante stijl op het domein wordt volledig Biodynamisch gewerkt.

Waterkloof Logo

Roemenië: Cramele Recas

Roemenië nieuw? Het is een land met een lange historie. De legende gaat dat de wijngod Bacchus zijn jeugd hier heeft doorgebracht. De wijngaarden van Cramele Recas, 1100 hectaren groot, zijn aan het begin van de 21e eeuw herplant met de beste kwaliteit wijnstokken. De vinificatie ruimtes zijn modern en efficiënt en het team van wijnmakers staat onder leiding van de Australische Hartley Smithers en de Spaanse Nora Iriate. De wijnen van Cramele Recas worden wereldwijd geroemd om haar uitstekende prijs-kwaliteit verhouding!

Cramele Recas Logo

Indien wij u geïnteresseerd hebben in de wijnen en service die wij kunnen bieden komen wij graag met u in contact. Tijdens een vrijblijvend gesprek komen wij graag de wensen en behoeften van uw horecagelegenheid te weten. 

U kunt uw e-mailadres achter laten en wij nemen contact met u op.